In de rubriek Lees- en kijkvoer vind je een aantal linken naar “Slow Food-waardige” artikelen en nieuws:
• Pianeta Terra, zo Italiaans als Slow Food
Als je aan een Amsterdamse foodie naar Pianeta Terra vraagt, dan roepen ze allemaal ‘dat is een heel leuk Italiaans restaurant ‘off the beaten track’ in de Beulingstraat (klein straatje tussen Singel en Herengracht)’. Maar is Pianeta Terra wel Italiaans?
de Buik – Amsterdam 8 Sep 2022 blogger: Hans van de Meeberg
www.debuik.nl/amsterdam/uit-eten/pianeta-terra-zo-italiaans-als-slow-food
• Van wie is de grond?
Artikel over de Lutkemeerpolder: waar het groene en linkse gemeentebestuur de voorkeur geeft aan nieuwe bedrijfshallen boven een natuurrijk voedsellandschap. Wie is er eigenlijk de baas bij het verdelen van de schaarse grond?
van Michiel Bussink in Vrij Nederland no 7, 2022 – Van wie is de grond?
Na onze vakantie in Frankrijk stap ik gebruind bij onze groenteboer naar binnen. “Zo, goede vakantie gehad? En u wilt andijvie zeker.” Ik ben verbaasd. “Hoe weet u dat?” Hij antwoordt met de autoriteit van de ervaringsdeskundige. “Iedereen die terugkomt van een buitenlandse vakantie wil andijvie. Met een gehaktbal.”
• Nederland te klein
Infographic: Thijs Balder , Data: Tomas van Dijk , uit de Volkskrant van 1 oktober 2022
• Hooikist
Nu de energieprijzen de pan uitrijzen, aandacht voor waar mensen vaak aan denken als je het over Slow Food hebt: Slow Cooking. De hooikist.
Crisiskoken: de hooikist
door Charlotte Kleyn
allardpierson.nl/blog/crisiskoken-de-hooikist
Alles wat je wilt weten over slow cooking met de hooikist – ook hoe je een hooikist maakt
Seasons – 25-10-2021 – Marloes Blom