Op vrijdag 4 november waren we te gast bij Potagie aan de Mauritskade nummer 111. Irene verwelkomde de gasten achter in haar zaak aan de grote tafel waar al heerlijke hapjes voor ons klaar stonden.

Irene vertelt ons meer over zichzelf en Potagie: ze heeft een enorme ervaring in verschillende keukens: bij Wilhelmina, le Garage, Spijkervet, Ottolengi. Ze heeft bij Fromagerie Kef gewerkt.        Ook heeft ze de vinologen opleiding gevolgd, overigens zonder de intentie om sommelier te worden. Sinds januari 2020 is ze open met Potagie – Mokums voor “dagelijkse kost”.

Potagie is een cateringbedrijf (voor gezelschappen van max. 150 personen) met winkel, en is tegen verspilling. Irene kookt met producten die niet afgenomen zijn van de Dappermarkt. Daarnaast werkt ze zo veel mogelijk met lokale producenten. In de winkel verkoopt ze producten die zijzelf mistte in de stad: lokaal en Italiaans.

Op donderdag desembrood van bakkerij Ex, veel wijnen. En ze maakt ravioli (naar een recept uit de tijd van Pekelharing en Spijkervet) met bloedworst van de Pasteibakkerij. Deze wordt niet alleen in haar eigen winkel verkocht, maar ook bij Bakkerij Ex, de Pasteibakkerij en Barends. Mocht iemand nog een zaak weten waar een vriezer staat en die deze ravioli zou willen verkopen: geef het door! info@potagie.nl

 

 

 

Irene heeft Elant uitgenodigd, van Eli’s Deli, om ook over zijn producten te vertellen:

Van oorsprong werkzaam in de marketing heeft hij uit interesse in eten ervaring opgedaan bij winkels als Fromagerie Kef, de Roze Bunker in Culemborg, bij Meeuwig en een jaar geleden Eli’s Deli overgenomen. Zij kennen elkaar van Kef en Elant gebruikt de keuken in de kelder van Potagie voor met maken van zijn potjes.

Elant vertelt over het maakproces en hoe hij langzaam zijn bedrijf opbouwt. Alle keuzes worden vanuit smaak gemaakt. Groei gaat organisch, zolang hij maar geen concessies hoeft te doen.

We proeven deze avond naast olijven, worst van Brandt en Levie, stokbrood van Niemeijer, heerlijke ingemaakte rettich, hummus de ravioli met bloedworst, Ossenworst van Pension Homeland. En van Eli’s Deli: picallily, harissa, uienchutney en mangochutney en daarnaast ook nog vegetarisch worstenbrood van paddenstoelen en heerlijke  wijn.

 

 

 

Naast alle passie gaat het gesprek ook over waar kleine ondernemers tegenaan lopen in regelgeving en hoe Slow Food kan helpen. We hangen aan hun lippen en na afloop slaat iedereen een nieuwe voorraad aan smakelijke producten in.

 

 



Foto header: Monica Commandeur

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!