Op maandag 10 december 2018 vieren we weer Terra Madre Day – de verjaardag van Slow Food. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food, eind jaren tachtig in Bra te Italië. We staan stil bij het feit dat de aarde ons bijzondere producten biedt. Aan ons de taak om goed voor onze aarde te blijven zorgen, zodat dit ook in de toekomst zo blijft. Op verschillende plekken in het land organiseert Slow Food en het Slow Food Youth Network diverse activiteiten om deze bijzondere dag te vieren, hierbij een overzicht van de diverse evenementen.

 

Tekst // Slow Food communities
Beeld // Slow Food beeldarchief

 

Slow Food Amsterdam

Op maandag 10 december organiseert Slow Food Amsterdam een authentieke Hollandse kaasdoop.
Slow Food Amsterdam zorgt voor brood en kaas van een lokale Amsterdamse kaasboer. Zorg jij voor de groentedip?

Klik hier voor meer informatie over dit evenement. 

 

Slow Food Brabant

Op maandag 10 december presenteert Slow Food Brabant het boek ‘Van Brabantse Grond’.
Brabant is European Region of Gastronomy 2018. In dat kader gingen zeven Brabantse MBO horeca-opleidingen met typisch lokale producten van Slow Food Brabant aan de slag. De recepten – die zijn samengesteld door deze culinaire talenten – worden samen met verhalen van boeren en producenten gebundeld in dit boek.

Klik hier voor meer informatie.


Slow Food Den Haag & Slow Food Rotterdam

Op zaterdag 15 december organiseren Slow Food Den Haag & Slow Food Rotterdam een gezamenlijke ‘snertfietstocht door het Westland’. Fiets de ingrediënten voor je eigen erwtensoep bij elkaar, terwijl diezelfde soep ondertussen gewoon voor je wordt klaargemaakt. Ben jij erbij?

Klik hier voor meer informatie.

 

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

Slow Food Groene Hart

Op maandag 10 december organiseert Slow Food Groene Hart een waar Terra Madre Day drie-gangen diner. Chefkok Kenneth van Restaurant Kom Eten bereidt heerlijk bokkenvlees van Boerderij Buitenverwachting. Kom jij ook eten?

Klik hier voor meer informatie.

Slow Food Limburg

Op maandag 10 december viert Slow Food Limburg Terra Madre Day met een gezellige eat-in. Maak thuis wat lekkers voor een feestmaaltijd, denk bijvoorbeeld aan een frisse salade, een stoofpotje of een lekker dessert, en laat je door elkaar verrassen!

Klik hier voor meer informatie.

Slow Food Rijnzoet

Op maandag 10 december nodigt Slow Food Rijnzoet Nicolle Schatborn en Rob Hagenouw van de Keuken van het Ongewenst Dier uit. In de kas van Stadstuin Kweekland vertellen zij over hun werk. Daarnaast ben je van harte uitgenodigd om aan te schuiven voor een diner van ‘ongewenst’ gevogelte.

Klik hier voor meer informatie.

 

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

SFYN Utrecht

Op maandag 10 december organiseert SFYN Utrecht haar jaarlijkse pubquiz. Wist je dat watermeloen familie is van de komkommer? En dat Utrecht een bierboot heeft die ondernemers aan de gracht voorziet van bier? Dit keer kun je in het kader van het jaarthema Lokaal Kabaal al je kennis van Utrecht en voedsel testen.

Klik hier voor meer informatie.

 

Slow Food Zwolle

“Elke dag viert Slow Food Zwolle Terra Madre Day,” aldus voorzitter Harry Schonewille. Zondag 9 december is in dit geval extra bijzonder met ‘De Smaak van Zwolle kerstmarkt’.

Klik hier voor meer informatie.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!