ACHTERHOEK

ACHTERHOEK

Slow Food Achterhoek is onderdeel van de nationale vereniging en internationale beweging Slow Food. We zijn een non-profit organisatie die pleit en strijdt voor good, clean en fair voedsel. Ons eten moet goed smaken en zonder giftige residuen en onnodige toevoegingen worden geproduceerd. Milieu- en dierenwelzijn worden gerespecteerd; producenten ontvangen een eerlijke vergoeding voor hun werk. Dat is onze missie.

Slow Food Achterhoek is een bloeiende regionale vereniging van zo’n 150 leden, waarin consumenten, producenten en koks elkaar weten te vinden. We kennen ons gastronomisch erfgoed, onze authentieke Achterhoekse productiewijzen en onze duurzaam geproduceerde, traditionele en nieuwe streekproducten.

We brengen consumenten, producenten en koks en onderwijs met elkaar in contact en wisselen kennis uit. We organiseren regelmatig excursies en proeverijen, stimuleren netwerkvorming en koken regelmatig samen. Zo dragen wij bij aan een toekomstbestendige, regionale voedselvoorziening.

GEBIED

Slow Food Community Achterhoek is actief in de regio Achterhoek. Dit zijn de gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

Daarnaast hebben leden uit de regio Liemers zich ook vaak aangesloten bij de Achterhoek. De Liemers betreft de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden, Westervoort en Duiven.

 

CONTACT

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!