fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

#kieslokaal on tour: geitenkaas uit Woold

Velen van ons vieren deze zomer vakantie in eigen land. Maar ook in Nederland valt er genoeg te zien, proeven en beleven. Traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten ging alvast op pad en zocht de leukste adresjes voor je uit. Wekelijks deelt hij zijn bevindingen...

Lees meer

Meer aandacht voor het GLB. Juist nu.

Met betrekking tot de onderhandelingen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid slaan diverse Europese niet-gouvernementele organisaties de handen inéén om druk uit te oefenen op ministers van het Europees Parlement Ondanks de chaos die door de COVID-19 pandemie is...

Lees meer

Vacature: Bestuurslid Communicatie & PR

Slow Food wil in Nederland dé inspirerende en verbindende bron zijn van good, clean en fair food voor iedereen. Een cruciale opdracht hierin is het versterken van de communicatie en PR, zodat Slow Food bekender wordt en de verhalen en kennis van de beweging beter...

Lees meer

Vacature: penningmeester

Slow Food Nederland verbindt de internationale beweging met verschillende communities in Nederland. Slow Food is in transitie naar een beweging waarbij meer mensen zich kunnen aansluiten. Daarbij zoeken we ook naar nieuwe manieren om de financiële basis gezond te...

Lees meer

#kieslokaal on tour: zeebaars uit Lauwersoog

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

Hoe gaat het nu met schapenherder Stijn Hilgers?

Gisteravond werd de film Schapenheld over de Brabantse schaapsherder Stijn Hilgers opnieuw uitgezonden. Wie de film heeft gezien weet dat het voor de Schapenheld zelf minder goed afliep. Hoe gaat het nu met de herder en zijn gezin? Tekst // Ton van Zandvoort Beeld //...

Lees meer

#kieslokaal on tour: witflora kaas uit Zevenaar

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

Ontvang iedere maand de Slow Food nieuwsbrief

Iedere maand verstuurt Slow Food Nederland een nieuwsbrief vol inspirerende en smakelijke events, nieuwsberichten en tips. Steun jij ook 'Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen' én wil je op de hoogte blijven van alles wat er bij Slow Food Nederland gebeurt?...

Lees meer

#kieslokaal on tour: Zeeuwse platte oester uit Yerseke

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

#kieslokaal on tour: lamsvlees uit Balloo

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

#kieslokaal on tour: Buffelmozzarella uit Twente

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

Weiland op een eiland

Kaasmaker Marije van der Poel over good, clean en fair kaasmaken   Op een eiland in de Kagerplassen in Rijpwetering (Zuid-Holland) staan zo’n 150 koeien te grazen. Althans, een groot deel van het jaar. Handig is het misschien niet om je koeien te houden op een...

Lees meer

#kieslokaal on tour: brandrood rundvlees uit Lattrop

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

Vis blijft gevangen worden

Op 16 maart zou in Scheveningen een nieuw kookboek gepresenteerd worden. U raadt het al: de presentatie ging niet door. Jammer, want het was zo’n mooi initiatief. In Scheveningen zit men namelijk al enige tijd met de handen in het haar, de nieuwe generatie eet...

Lees meer

Het kan wel, kleinschalig boeren!

Op gevoel, met verstand - Doetie Trinks houdt 75 Toggenburger geiten ‘Oh, het is wel warm hier’, roept geitenboerin Doetie Trinks uit Jubbega als ze de keuken van haar boerderij binnenkomt. Buiten is het lente, maar hier wordt uniek zuursel gemaakt voor unieke kaas....

Lees meer

AGENDA 2020

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.