fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

Het Slow Food Manifest: al 30 jaar relevant

Op 10 december viert Slow Food haar 30-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen en hebben meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten zich aangesloten om good, clean en fair voedsel te bevorderen....

Lees meer

Terra Madre Day: 30 jaar Slow Food

Op 10 december 2019 is het Terra Madre Day en viert Slow Food haar 30-jarig jubileum! Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean...

Lees meer

Gezocht: bestuurslid ‘professionals’

Ben je een positieve verbinder en wil je je inzetten voor het behoud en de promotie van biodivers gastronomische erfgoed en voor het versterken van het netwerk van koks, producenten en andere professionals in “food”? Meld je dan aan! . Wat doe je als bestuurslid...

Lees meer

Ontdek de Ark van de Smaak: Zeeuwse platte oester

Van de Brabant Bellefleur tot de Soesterknol en van de Champagne Rode Rabarber tot de Zeeuwse Kreeft; Nederland beschikt over bijzondere seizoensproducten. Elk seizoen worden wij in de keuken geïnspireerd door grote culinaire variëteit. Slow Food wil de consumptie van...

Lees meer

Wie zoet is krijgt lekkers

Zoete appels? Wie doet er nog wat mee? Uit de hand smaken ze naar niets. Maar eenmaal gebakken of gedroogd en dan geweld zijn ze vol van smaak en aroma, en een beetje gekaramelliseerd heerlijk bij de bakbloedworst of balkenbrij. Kortom, wintervoer. De Nationale Ark...

Lees meer

Dutch Cuisine en Slow Food slaan handen ineen

Dutch Cuisine en Slow Food Nederland hebben een eenduidige doelstelling: beide zetten streekproducten op de kaart om een duurzamer voedselsysteem te stimuleren. Vanaf nu zetten de organisaties gezamenlijke projecten op waarbij de diversiteit van beide netwerken met...

Lees meer

Penningmeester gezocht

Slow Food Nederland is op zoek naar een penningmeester die zich - samen met het bestuur - wil inzetten voor een duurzame transitie van de beweging. Zet jij je graag in voor een eerlijk en duurzaam voedsel voor iedereen? Ben je bovendien wegwijs met cijfers,...

Lees meer

Ontdek de Ark van de Smaak: Opperdoezer Ronde

Van de Brabant Bellefleur tot de Soesterknol en van de Champagne Rode Rabarber tot de Zeeuwse Kreeft; Nederland beschikt over bijzondere seizoensproducten. Elk seizoen worden wij in de keuken geïnspireerd door grote culinaire variëteit. Slow Food wil de consumptie van...

Lees meer

Brabantse koksstudenten op bezoek bij De Walnoothoeve(n)

Op een druilerige maandagochtend in september lopen vijftien koksstudenten van het Curio in Breda rond op pluimveehouderij De Walnoothoeve(en), een boerderij gelegen tussen Roosendaal en Breda, vol zeldzame streekrassen als het Chaams Hoen, het Noord-Hollands Hoen, de...

Lees meer

Ontdek de Ark van de Smaak: Limburgse perenappelstroop

Van de Brabant Bellefleur tot de Soester knol en van de Champagne Rode Rabarber tot de Zeeuwse Kreeft; Nederland beschikt over bijzondere seizoensproducten. Elk seizoen worden wij in de keuken geïnspireerd door grote culinaire variëteit. Slow Food wil de consumptie...

Lees meer

Nederlandse boerenkaasmakers op Slow Cheese 2019

Van 20 tot en met 23 september 2019 vindt in Bra, Italië, weer de tweejaarlijkse manifestatie Slow Cheese plaats. Ook dit jaar zijn producenten van Nederlandse boerenkaas aanwezig bij de stands van het Slow Food Presidium Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) en het presidium...

Lees meer

Van haver tot gort: je vindt het in de Graanrepubliek

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor het behoud van biodiversiteit en agrarisch cultureel erfgoed. Iedere maand interviewt Maarten Kuiper - bestuurslid evenementen bij Slow Food Nederland én gezicht achter De Seizoensarbeider - één van hen. Hij onderzoekt...

Lees meer

De Lakenvelders van Jelle Hidma

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor het behoud van biodiversiteit en agrarisch cultureel erfgoed. Iedere maand interviewt Maarten Kuiper - bestuurslid evenementen bij Slow Food Nederland én gezicht achter De Seizoensarbeider - één van hen. Hij onderzoekt...

Lees meer

AGENDA 2019