Aankomende zondag organiseren we samen met Slow Food Nederland de Doomsday Drink-in’, een bijzondere borrel waarbij we Terra Madre dagvieren en het netwerk beter leren kennen. Want hoewel het niet goed gaat met de biodiversiteit, geloven we niet dat het al tijd is om bij de pakken neer te gaan zitten. Juist nu voelen steeds meer mensen dat we samen ons voedselsysteem moeten en kunnen veranderen.

We nodigen sprekers en ondernemers uit die op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een eerlijk, duurzaam én lekker voedselsysteem. Tijd voor 5 redenen waarom jij dit niet mag missen!

1. In gesprek met Lori Stahlbrand
Gastspreker Lori Stahlbrand komt langs om meer te vertellen over haar werk bij het Toronto Food Policy Council in Canada en hoe we van lokaal voedsel ook echt de duurzamere keuze maken. Ook is Lori oprichter van de non-profit Local Food Plus, die zich richtte op het verbinden van boeren en burgers, en het creëren van een lokale voedseleconomie.

2. Giant Leapt verduurzaamt de horeca
Ook is Laura Heerema als spreker te gast. Met haar start-up ‘Giant Leaps’ richt zij zich op het berekenen van de klimaatimpact van eten. Giant Leaps berekent het CO2 equivalent dat schuilgaat achter het eten dat een restaurant serveert. Met deze kennis wordt het voor cateraars en restaurateurs makkelijker om een duurzamer menu samen te stellen.

3. Proosten met SFYNSpirit
Distilleerderij de Pronckheer presenteert SFYNSpirit. Speciaal voor de Doomsday Drink-in’ maakt de Pronckheer een destillaat van St. Jansui (Slow Food presdium product). Jij kan deze drank als eerste komen proeven op 10 december.

4. Diverse dorstlessers
Doe hier je inspiratie op voor passende dorstlessers bij het kerstdiner of de jaarwisseling. Doorlopend kan je verschillende dranken proeven van toffe Nederlandse producenten; denk aan Ice tea gemaakt van foodwaste (ThijsTea), Kombucha (Thulls), natuurwijnen van Wijnen van ‘t Fort en natuurlijk verschillende distillaten van de Pronckheer.

5. Let’s get together!
De Doomsday Drink-in’ is ook een uitgelezen kans om SFYN en Slow Food beter te leren kennen of weer eens bij te praten met andere leden. Neem een iemand mee die geïnteresseerd is in een good, clean & fair voedselsysteem en die jij graag kennis wil laten maken met ons netwerk!

Doomsday Drink-in’
// Locatie: Vleutenseweg 382, Utrecht
// Tijd: 14u00 – 20u00
// Toegang: €10 (Ben je lid of neem je zelf je lievelingsdrank mee? Dan krijg je €2,50 korting) *contant betalen aan de kassa

// MUNTEN
Tijdens de Doomsday Drink-in’ werken we met een systeem. Munten zijn te koop aan de kassa, alleen met contant geld.

// Beeld: Death to Stock
// Tekst: Hilde Segond von Banchet

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!