Lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct 2019

Op 6 december 2019 tijdens de finale van de Verkiezing Groene Hart streekproduct 2019 is lamsvlees van de Schaapskooi uit Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct van het jaar. Een deskundige jury heeft tien producten, die ter plekke door de deelnemende chef-koks zijn verwerkt in vier gerechten, in De Limonadefabriek te Streefkerk beoordeeld. Criteria daarbij waren: producteigenschappen, presentatie en het verhaal achter het product. De titel ‘Winnaar Groene Hart Streekproduct’ is toegekend aan het product met het hoogste eindcijfer.

De vijfkoppige jury was unaniem lovend over de kwaliteit van de genomineerde Groene Hart streekproducten. De scores lagen dan ook dicht bij elkaar. Lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland kwam als Groene Hart streekproduct 2019 uit de bus. De jury roemde zowel het product, de bereiding als het verhaal. “In één woord fantastisch.” Restaurant De Limonadefabriek heeft niet voor niets besloten om dit lamsvlees op haar menukaart te houden.

Op de foto’s is te zien dat Huug Hagoort vol vuur en passie uitlegt wat er zo bijzonder is aan zijn product; eerlijk lamsvlees. De kudde van Schaapskooi Ottoland bestaat uit ongeveer 1000 schapen, met o.a Schoonbeeker schapen, Veluws heideschapen en Drentsch heideschapen, allen vertegenwoordigd in de Slow Food Ark van de Smaak. De kudde wordt in de omgeving ingezet voor begrazing van kades, tiendwegen en natuurterreinen. Maar ook in de stad Gorinchem kunt u schaapsherder Huug tegen komen.

Wilt u ook genieten van het heerlijke lamsvlees en het zelf bereiden, neem contact op met de Schaapskooi!

Schaapskooi Ottoland

Telefoon: 0184 – 642293
Mobiel: 06 – 51786764

Hieronder het winnende lamsvlees op diverse wijzen bereid:

bron: schaapskooiottoland

foto’s: https://degouda.nl/lamsvlees-van-de-schaapskooi-ottoland-gekozen-tot-groene-hart-streekproduct-2019/

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!